tekst-graf-naam.jpg -14kb

foto-portret-in-glas-y200.jpg - 8kb
In Memoriam
tekst-graf-datum.jpg - 6kb

Blog

9 Januari 2013

Kerst 2012

Tijd gaat snel. Het is nu alweer vier jaar geleden. Wat doe je op zo een dag? Terugdenken aan de nacht van 8 op 9 januari. Hetzelfde gevoel in je buik voelen wat je vier jaar geleden voelde. Knikkende knieŽn. Een pijn voelen die je niet de baas bent. Verlangen naar iets wat nooit meer terugkomt. En dan, gewoon niets. Naar bed, en morgen weer een dag. Een dag die niet anders is dan al die andere dagen.

Nog 365 dagen en dan is het alweer 5 jaar geleden. Het zal niet anders voelen. Marinka, we missen je heel erg.

15 September 2011

Verjaardag, feest, Marinka wordt 24, wat een feestgevoel, van harte gefeliciteerd wil je zeggen, maar er is geen feest en je voelt je onbestendig en gaat nadenken. De reden is meer dan duidelijk, je mist iemand. Twee jaar en 9 maanden geleden. Het lijken slechts een paar dagen geleden dat je haar warmte nog voelde in de snijdende kou in de uiterwaarden van de IJssel.

Dat gemis probeer je te omvatten en onder controle te krijgen en dat lukt niet, het is te groot. Het gemis probeer je naar de achtergrond te drukken en dat lukt ook niet, de pijn van Marinka's gemis komt overal boven uit en is niet weg te drukken. Je kunt elkaar alleen maar vasthouden, geschikte woorden lijken er niet te zijn.

Er flitsen 21 jaar Marinka in een paar seconde je hoofd. Je bent het niet de baas en je kan het niet repareren. Het komt nooit meer goed! Wat is verwerken toch een rot woord. Ik wil het niet verwerken. Ik wil alleen maar huilen. Alleen dat lijkt te helpen. Van harte gefeliciteerd, wat zou ik dat graag willen horen, nu is het zo stil.

21 Maart 2010

De website is ook een monument. Stilstaan bij een herinnering. Daarom een start gemaakt met een nieuwe sectie van de website "Herinneringen". Marinka heeft een lange tijd veel plezier gehad in zingen. Microfoon en mengpaneel stonden dan ook op haar slaapkamer. Daarom een pagina zingen als eerste herinnering op de site gezet om bij stil te staan.

graf feb 2010

7 Maart 2010

De eerste foto's van het graf, comleet, en nou eens niet in de regen.

26 Februari 2010

Na een lange voorstperiode en een klein uitstel van wederom 2 weken omdat Anja een buikoperatie heeft gehad is nu dan het grafmonument geplaatst. Al met al heeft de plaatsing toch nog een paar uur in beslag genomen. Ik heb veel foto's genomen en een aantal op de site geplaatst, klik hier om deze te bekijken.

De gevoelens waren dubbel. Een gevoel van voldoening omdat het grafmonument precies zo is geworden zoals we gewild hebben. Maar ook een zeer verdrietig gevoel dat je deze trieste handeling hebt moeten doen.

Het Kerstbakje van Tante Jenny heeft alle sneeuw en kou doorstaan.. De hyacinten moeten nog uitkomen en zullen het voorjaar aankondigen. Een nieuw jaargetijde wat een einde maakt aan deze donkere dagen.

foto-20071205-marinka-zwarte-piet-y200.jpg -10kb

13 Januari 2010

Een foto ontvangen van Marinka als Zwarte Piet. Marinka deed in 2007 vrijwilligerswerk bij Peuterspeelzaal het Vogelnest in Colmschate.

Stil zitten en niets doen was geen optie voor haar, ze wilde iets doen voordat ze weer verder zou gaan met haar opleiding.

11 Januari 2010

Het realiseren van de glazen roos op het graf op basis van een foto was niet eenvoudig en er zijn zorgvuldig een aantal stappen gemaakt om tot dit resultaat te komen.

Ik heb een pagina toegevoegd (Ontwerp Roos) die deze stappen laat zien van model naar realisatie.

9 Januari 2010

foto-20100109-uiterwaarden-boom-x380.jpg -37kb

Samen met Anja gewandeld in de uiterwaarden. Het was grauw en koud en er stond een snijdende wind. Een jaar geleden was het mooier, een onbewolkte stralend blauwe lucht en de bomen en struiken wit van de rijp, hand in hand met Marinka. Een jaar geleden was het veel mooier. Natuurlijk een paar foto's genomen maar er zit erg weinig kleur in. De omgeving was niet anders dan ons gevoel.

Rond 11 uur waren we op de begraafplaats en hebben onze bloemen neergelegd. Het naamboordje was niet te lezen door de dikke laag sneeuw. Tijdens ons bezoek vrienden van Marinka ontmoet en over Marinka gepraat.

Een dag waarbij je stil staat bij de dood, voor Marinka nu een jaar geleden. Een verdrietige dag. Iedereen bedankt voor de bloemen, kaarten, mails en persoonlijke aandacht. Het maakt de dag minder kil en geeft een warm gevoel.

8 Januari 2010

foto-20090910-voetstap.jpg -45kb

Moeilijke dagen, het grafmonument staat er niet op. Het is te koud en hier is niets aan te doen. De lange termijn voorspelling laat zelfs tot 21 januari nog een flinke vorst zien. Morgen gaan Anja en ik dezelfde wandeling maken die ik met Marinka een jaar geleden heb gemaakt. Het was toen hetzelfde soort weer. De dag na haar overlijden heb ik dezelfde wandeling weer opnieuw gemaakt en veel foto's genomen om deze herinnering vast te leggen. De voetstappen van ons beide van de dag ervoor stonden nog in de sneeuw.

Vandaag ook ons afscheid van Marinka, de grafrede, op de website geplaatst. Er zijn ook personen die Marinka lief hadden die haar begrafenis hebben moeten missen en pas maanden later van haar dood hoorden. Misschien kan dit helpen om aan het gemis invulling te geven en afscheid te nemen van Marinka.

Ik heb ook de In Memoriam advertentie die morgen in De Stentor wordt geplaatst op de site gezet.

4 Januari 2010

Als ik naar de temperatuur ontwikkeling kijk zal het volgende week (en misschien de week erna) niet lukken om het grafmonument te plaatsen. Het zal waarschijnlijk dan toch wel na 9 januari worden.

December 2009

Een eerste versie van deze website is op Kerstavond 2009 op de site gezet. Op 22 december was is er een proefplaatsing van het grafmonument. Het zou nog voor de Kerst geplaatst worden maar dit was niet mogelijk in verband met het weer.

Het zou mooi geweest zijn om het voor de Kerst te plaatsen maar voor ons is 9 Januari 2010 DE datum. We hopen dat het grafmonument in de week voor 9 januari kan worden geplaatst. Maar als het strenger gaat vriezen dan zal het later worden. Alles is er klaar voor om het monument te plaatsen. Ik ga proberen aanwezig te zijn en zal foto's op de site plaatsen.