tekst-graf-naam.jpg -14kb

foto-portret-in-glas-y200.jpg - 8kb
In Memoriam
tekst-graf-datum.jpg - 6kb

Ontwerp Roos

Uitgangspunt

roos-ontwerp-1.jpg -216kb

Uitgangspunt was de foto van een roos van het graf van Marinka. Deze foto is ook gebruikt voor de dankbetuiging.Dit is niet alles, er staat nog meer op deze pagina, dus even naar beneden scrollen....

Eerste Bewerking

roos-ontwerp-2.jpg -30kb

De glazen roos is ontworpen en gerealiseerd door Atelier Het Glazen Nest - Oldenzaal (Brenda Bleijenberg. De foto moet eerst omgezet worden in een afbeelding van de roos die kan worden gerealiseerd in glas.

28 Stukken Glas

roos-ontwerp-3.jpg -60kb

De gebruikte techniek is Glasfusing (het versmelten van twee of meer lagen glas tot een geheel. De roos is opgebouwd uit 30 losse stukken glas met verschillende kleuren rood.

Proef

roos-ontwerp-4.jpg -62kb

Om een goede indruk te krijgen hoe uit uiteindelijke resultaat zou gaan worden is een proef gemaakt. Deze proef was nog niet op het juiste formaat. De uiteindelijke grootte van de roos is op papier bepaald en fine tuning heeft plaatsgevonden met behulp van een model van het graf van karton op ware grootte.

Realisatie

roos-ontwerp-5.jpg -32kb

Ik heb nog geen goede foto kunnen maken van het uiteindelijke resultaat. Voorlopig moeten we het dan maar doen met de onderstaande foto gemaakt tijdens de proefplaatsing.