tekst-graf-naam.jpg -14kb

foto-portret-in-glas-y200.jpg - 8kb
In Memoriam
tekst-graf-datum.jpg - 6kb

Muziek Tijdens Condoleance

Wat Vooraf Ging

Marinka is in de vroege ochtend van 9 januari overleden. Om 07:30 hebben wij haar naar het Mortuarium van het ziekenhuis gereden. Daarna zijn we nog even bij haar kamer langs geweest en hebben nog stil gestaan op de plaats waar ik met Marinka heb gewandeld de dag ervoor. Om 9 uur waren we bij haar opa en oma met een heel slecht nieuws bericht. Om 10 uur waren we thuis. Ik heb toen Monuta (de begrafenisonderneming) gebeld. Om 11 uur was de begrafenisondernemer bij ons thuis. Een onwerkelijke opeenvolging van activiteiten die meer dan 100% van je aandacht vragen. Opmerkelijk dat je op de been blijft, we hadden die nacht niet geslapen!

Je kunt niet alles zelf doen en je hebt maar een fractie van de tijd in je leven om de begrafenis van je dochter te regelen. Je wilt ook dat het goed gebeurt en alles moet kloppen. Ik heb Arina de muziek toevertrouwd en ze heeft het perfect gedaan. De keuze van de muziek is een gevoel. Dit gevoel heeft Arina goed weten te realiseren, rekening houdend met iedereen. De muziek laat mij van links naar rechts knallen in een hele kleine ruimte. Dit beleef ik keer op keer als ik de CD opzet. Er zit heel veel Marinka in de muziek. Zowel hoe Marinke innerlijk was als zowel hoe Marinka zich innerlijk voelde.

De Muziek

De muziek was soms een beetje te hard. Soms hoorde je hem niet. Soms deed de muziek pijn. Soms wist je het ook gewoon niet. Het voelde wel goed, ieder liedje, keer op keer.

Onderstaand is een lijst van de muziek. De opmerkingen zijn van Arina, haar grote zus!

1. Paul de leeuw De Steen

Onze moeder is groot fan van Paul de Leeuw en waar je mee omgaat, wordt je mee besmet. Toen we jong waren luisterde we op vakantie altijd cassettebandjes met muziek van Paul de Leeuw in de auto. Marinka en ik vinden dit een heel bijzonder liedje.

2. Adele Make You Feel My Love

Dit liedje heb ik in de laatste week voor Marinka haar dood en de weken daarna helemaal grijs gedraaid. Met pijn in mijn hart had ik zo gehoopt dat onze liefde genoeg was.

3. Christina Aguilera - Beautiful

Ze vond haar grote zus zoveel knapper dan zichzelf, maar wees nou eerlijk: zij was de beauty van ons twee!

4. Sarah McLaughlin - In The Arms Of an Angel

Als een CD zichtbaar kon slijten, zou er een deukje zitten ter hoogte van dit liedje. De tekst van dit prachtige liedje, geeft mij enorme rust. Marinka heeft haar rust heel erg verdiend.

5. Marco Borsato - Dochters

In de dagen na Marinka haar dood, hoorde wij van veel mensen dat dit nummer hun zo raakte, daarom heb ik het op de CD gezet.

6. Epica - Linger

Marinka is groot fan van Epica, wij vinden het herrie. Ik heb tussen alle Epica muziek van Marinka gezocht naar een passend nummer, zonder de gasten op haar begrafenis de schrik aan te jagen met harde gitaren. Dit liedje sprong er al snel uit: Take the stairs to the stars...

7. Katie Melua I Cried For You

Luister maar eens goed...

8. Jewel - Hands

Als ik mijn Jewel CD vroeger kwijt was, kon ik hem altijd terugvinden op Marinka haar kamer. Ik geloof dat de langste periode dat ze hem heeft geleend minstens 4 jaar is geweest. Ik heb dit nummer gekozen om de vechtlust die erin klinkt. En Marinka heeft altijd gevochten voor een gelukkig leven!

9. Evanescence My Immortal

Toen dit liedje een hit was, hebben Marinka en ik de buurt denk ik behoorlijk de schrik aangejaagd met onze hoge stemmetjes. Erwin wees mij erop, dat Marinka dit nog steeds een heel mooi liedje vond.

10. Bette Midler The Rose

Dit liedje zongen we met veel plezier toen we samen in een jongerenkoor zongen. En een (rode) roos... is het symbool geworden voor onze liefde voor Marinka.

11. Epica Solitary Ground

Ik kon niet kiezen tussen Linger en Solitary Ground. Daarom, en omdat Marinka zo een groot fan was, nog een liedje van Epica.

Kopie van de CD

Wil je een kopie van de CD, stuur een mailtje naar bakkerjh@gmail.com, ik maak hem graag voor je.